Nieuwsberichten

Aanvullend bericht op brief internationalisering

25 september 2017

Er is een aanvulling op de brief internationalisering klas 3, klik hier. 

 

Londenreis 2017

24 september 2017

Op 3 oktober gaan we met de klas 5 leerlingen naar London. De Engelse taal en cultuur, iconische gebouwen, wereldberoemde musea: het staat allemaal op het programma. Have a save journey and enjoy your stay!

Happy Halloween!

21 september 2017

Vrijdag 13 oktober aanstaande vindt ons eerste schoolfeest van dit schooljaar plaats in de Ubburgh. Het thema is Halloween en het feest duurt van 19.30 uur tot  23.30 uur. De toegang is gratis en alle leerlingen van klas 1 t/m 5 zijn welkom. DJ Twan zal ons dansend en springend de herfstvakantie in begeleiden. Tot slot nog twee organisatorische opmerkingen: het is niet nodig om geld mee te nemen en er is zeer weinig garderoberuimte.

Illusies

17 september 2017

Leerlingen van klas 2 zijn voor het vak levensbeschouwing de school in gegaan ihkv het onderwerp 'waarneming' en hebben daar in navolging van kunstenaar Jan Dibbets optische illusies gecreëerd door de spelen met de wetten van perspectief.

Op de foto's (klik hier) zijn een paar goed geslaagde voorbeelden te zien. 

Taal betaalt zich uit

11 september 2017

Engels, Duits en Frans... wat koop je ervoor? Hoe zit het met het economisch belang van onze klassieke schooltalen? Klik hier voor een artikel dat daar behoorlijk positief over is en dat met wat cijfers onderbouwt.

The Big Draw

10 september 2017

De kunstwerken op de foto's zijn van Floor Quint en Rik Lenferink en Stijn van der Leij (klik op de foto's voor een vergroting). Vrijdag 8 september hebben de leerlingen van klas 4 beeldend meegedaan aan de Big Draw Nijmegen. De Russische kunstenaar Nikita Golubev was afgelopen weekeind in de stad voor de Big Draw Nijmegen. Hij maakt kunstwerken op vieze auto's en vrachtwagens. Klik hier voor enkele werken van hem. Vrijdag heeft hij een kunstwerk gemaakt op de Opoe Sientje op de Kaaij. Daarnaast heeft hij gedurende het weekeind enkele etalageruiten in de stad voorzien van zijn tekeningen. 

  1 2 3>>