Vleugel en piano


De vleugel in de aula (Yamaha C3) is een duur instrument, waarop we vanzelfsprekend zuinig zijn, maar hij is bedoeld om op te spelen! Iedereen die stukjes ten gehore wil brengen kan de sleutel komen afhalen bij het muzieklokaal. We vragen aan de spelers wel om respectvol met het instrument om te gaan en van tevoren de handen even te wassen en voorzichtig om te gaan met de afdekhoes en de vleugel zelf. Vette vingers zijn onmiddelijk zichtbaar op de lak en de toetsen. Bij het bespelen laten we de klep dicht: die gaat alleen open bij uitvoeringen.

Aan omstanders vragen we om niet op de vleugel te gaan leunen: knopen en gespen (tassen!) kunnen lelijke krassen op de lak veroorzaken. Enige afstand houden tot het instrument wordt zeer op prijs gesteld. Laat de speler rustig zijn gang gaan: zomaar even op de toetsen rammen is bepaald niet de bedoeling. Je mag gerust spelen (zie hierboven), maar wel één voor één. 

De vleugel is met name bedoeld om aan elkaar stukken ten gehore te brengen en minder om te oefenen. Naast de vleugel hebben we in het muzieklokaal ook een piano. Op tijden dat het muzieklokaal beschikbaar is, mag je daar oefenen. Met behulp van het "silent-systeem" kun je zelfs geluidsloos oefenen.

Wil je de piano of vleugel bespreken of checken op de beschikbaarheid of wil je graag een keer wat uitvoeren in een pauze, neem dan even contact op met Michael Termeer. De sleutel is ook beschikbaar via Reinald en Jeroen.

Roosterwijzigingen
Notre Dame vernieuwt
Lokaal 0
School Webazine
Wall of Fame
Notre Dame in beeld