Middelbare school gids voor ouders

Welkom bij onze gids voor ouders die hun kind(eren) begeleiden in de overgang naar de middelbare school, met een specifieke focus op Notre Dame des Anges in Ubbergen bij Nijmegen. Deze belangrijke fase in het leven van uw kinderen brengt niet alleen nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook opwindende mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Wij geven je waardevolle inzichten, variërend van praktische tips voor de overgang naar de middelbare school tot specifieke details over Notre dame. Laten we samen deze reis maken en uw kind helpen een succesvolle en plezierige tijd op de middelbare school te ervaren.

Inhoudsopgave

De overgang naar middelbare school: zo bereid je je kind voor
Havo scholen, wat houdt dit precies in?
Welke middelbare school past bij mijn kind: 5 tips
Hoe ondersteun je jouw kind in de overgang naar de middelbare school?
Havo school Notre Dame des Anges : wat ouders moeten weten
Waarom Notre Dame Nijmegen de juiste keuze is voor jouw kind
Notre Dame Nijmegen: zo ziet een schoolweek eruit
Notre Dame des Anges: welke vakkenpakketten zijn er?
Middelbare school Nijmegen kiezen: dit moet je weten
Wanneer inschrijven middelbare school voor 2024?

De overgang naar middelbare school: zo bereid je je kind voor

Bereid uw kind optimaal voor op de overgang naar de middelbare school met onze praktische tips. Van het gezamenlijk fietsen van de nieuwe route tot het plannen van huiswerk in een agenda, deze stappen helpen uw kind om zelfstandigheid te ontwikkelen. Bespreek verwachtingen en angsten, en ontdek waar uw kind hulp kan vragen op school. Zorg dat uw kind goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar begint. Lees meer over deze waardevolle tips en data in ons artikel.

Lees meer

Havo scholen, wat houdt dit precies in?

Ontdek alles wat u moet weten over havo-scholen en wat deze vorm van onderwijs precies inhoudt. Havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs en is de één-na-hoogste opleiding in het voorgezet onderwijs in Nederland. In 5 jaar bereidt het voor op een HBO-opleiding, met de mogelijkheid tot het behalen van een MBO-diploma na de onderbouw. Leerlingen kunnen vakken kiezen binnen het profiel en hebben de vrijheid om buiten het profiel een extra vak te kiezen. Leer meer over de veelzijdige mogelijkheden van een havo-opleiding voor uw kind.
Ontdek meer in ons artikel over havo-scholen en hoe u uw kind het beste kunt begeleiden.

Lees meer

Welke middelbare school past bij mijn kind: 5 tips

Maak de overgang naar de middelbare school in Nijmegen soepel met 5 tips voor de juiste middelbare school keuze voor je kind. Ontdek scholen, let op onderwijsaccenten en begeleiding. Factoren zoals karakter, niveau, opvoedstijl, en eventuele leerproblemen spelen een rol. Optimaliseer het bezoek van een school door vooraf punten te bepalen en na afloop te evalueren. Maak een weloverwogen besluit voor de toekomstige middelbare school van uw kind. Lees meer in ons artikel en bereid uw kind voor op een succesvolle schoolkeuze.

Lees meer

Hoe ondersteun je jouw kind in de overgang naar de middelbare school?

Na het maken van de schoolkeuze, staat uw kind voor een nieuwe fase met uitdagingen zoals een langere fietsafstand en grotere school. Ontdek hoe je de overgang soepel kan maken, zoals samen de fietsroute verkennen en een effectieve huiswerkplanning opstellen. Ontvang praktische informatie over benodigde spullen en help uw kind contacten te leggen met klasgenoten voor de zomervakantie. Lees verder voor waardevolle tips en adviezen om uw kind voor te bereiden op de middelbare school.

Lees meer

Havo school Notre Dame des Anges : wat ouders moeten weten

Ontdek Notre Dame, dé havo-school bij Nijmegen, waar gepersonaliseerd onderwijs en een unieke visie centraal staan. Onze visie, "Eigenwijs leren," omarmt de unieke kracht van elke leerling en stimuleert zelfregie, levenslang leren en een groeimindset. Onze kleine school, gelegen in een duurzaam en ruim gebouw, biedt een veilige, lerende gemeenschap. Individuele coaching, aandacht voor diversiteit, en maatwerk onderscheiden ons. Notre Dame: waar leerlingen niet alleen kennis vergaren, maar ook zichzelf en de wereld ontdekken. Lees meer over wat Notre Dame onderscheidt van andere scholen en waarom uw kind hier optimaal kan groeien.

Lees meer

Waarom Notre Dame Nijmegen de juiste keuze is voor jouw kind

Kies voor Notre Dame in Ubbergen, naast Nijmegen en geef uw kind een unieke middelbare schoolervaring. Ontdek waarom Notre Dame trots is op haar visie, kleinschaligheid en warme gemeenschap. Leerlingen krijgen ruimte om hun leerproces te sturen en profiteren van doelgerichte feedback. Notre Dame, gelegen in een duurzaam en open gebouw, biedt kleinschaligheid voor veiligheid en een ondersteuningsteam voor leerlingen met specifieke behoeften. Ontdek ons hartelijke, diverse schoolklimaat waar leerlingen zichzelf en de wereld ontdekken. Maak de juiste keuze voor uw kind en lees meer over Notre Dame Nijmegen.

Lees meer

Notre Dame Nijmegen: zo ziet een schoolweek eruit

Ontdek het weekoverzicht op Notre Dame Nijmegen! Lesdagen beginnen om kwart voor 9 en eindigen om 3 uur, behalve op dinsdag, met soms een later coachgesprek. Basisgroepen geven belangrijke informatie en coaching sessies. Met een persoonlijke coach, unieke lesstructuur en eigen in te plannen workshops, instructies en leerpleinen biedt Notre Dame individuele aandacht. Op dinsdagmiddag, 'Niks is te gek!', ervaren leerlingen spannende activiteiten. Onderbouwleerlingen genieten van escaperooms, Jumpsquare en speciale shows. Notre Dame waardeert input, dus deel jouw ideeën! Ontdek meer over hoe een schoolweek eruit ziet op Notre Dame.

Lees meer

Notre Dame des Anges: welke vakkenpakketten zijn er?

Ontdek onze vakkenpakketten! Onderbouw: Alfa-, Gamma-, Bèta- en Kunstvakken. Na de brede basis kan een leerling doorstromen naar de bovenbouw. Profielkeuze in leerjaar 3 bepaalt examenrichting en HBO/MBO-toegang. Coach en decaan begeleiden het profielkeuzeproces, waarin leerlingen hun interesses en kwaliteiten verkennen. Er zijn vier profielen: Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij, en Cultuur & Maatschappij. Profiel bestaat uit gemeenschappelijk, profiel- en vrij deel. Lees hier alles over de vakkenpakketten van Notre Dame.

Lees meer

Middelbare school Nijmegen kiezen: dit moet je weten

De middelbare schoolkeuze nadert! Criteria zoals karakter, niveau, opvoedstijl, en eventuele uitdagingen bepalen jouw selectie. In Nijmegen hebben diverse scholen elk hun onderwijsaccent. Advies van de basisschool, woonbuurt en mond-tot-mondreclame kunnen de keuze beïnvloeden. Open dagen vinden plaats van 22 januari tot 15 maart 2024. Notre Dame presenteert op 7 maart (Open avond) en 9 maart (Open dag) haar onderwijs, lesroosters, vakinhoud, en biedt inzicht in ondersteuningsmogelijkheden. De mini-lessen op 12 maart geven groep 7/8-leerlingen een voorproefje. Lees hier meer over alles wat je moet weten voor de middelbare schoolkeuze.

Lees meer

Wanneer inschrijven middelbare school voor 2024?

Inschrijven voor de middelbare school in 2024 kan tijdens de landelijke aanmeldweek 25-29 maart, met het verstrekte blauwe formulier. Lees hier meer over de open dagen en mini-lessen op het Notre Dame en hoe u zich inschrijft.

Lees meer
Design and website powered by: Doks design agency